КНСБ планира за понеделник голяма протестна демонстрация в София под наслов За по-високи

...
КНСБ планира за понеделник голяма протестна демонстрация в София под наслов За по-високи
Коментари Харесай

КНСБ планира голям протест и автошествие в понеделник, 18 декември

КНСБ планира за понеделник голяма протестна проява в София под наслов " За по-високи хонорари и ясно и несъмнено енергийно бъдеще на България ". 

Предвидено е в 10.00 часа сутринта пред постройката на Народното събрание да стартира протест, след който да се организира и протестно автошествие по централни улици и булеварди на столицата. 

В синдикалните протестни дейности ще участват ръководството на КНСБ и на главните ѝ членове от всички браншове и районите на страната, предава 

Основното искане е за осигуряване на спомагателни 450 милиона лева за нарастване на заплатите в обществения бранш, които да залегнат в Бюджета за следващата година главно от финансовите разноски. 

След края на митинга, в 11.00 часа, ще стартира протестно автошествие по централни столични булеварди и улици: от площад " Независимост ", през Орлов мост, НДК, " Руски монумент ", " Тодор Александров " и назад пред постройката на Народното събрание. 

От КНСБ към този момент предизвестиха, че зрее обществено напрежение на редица места: районните здравни инспекции, " Училищно и детско опазване на здравето ", организациите към земеделското министерство и други. 

Вече бяха извършени протестни акции и от работещите в Агенция " Пътна инфраструктура ", които блокираха автомагистрала " Хемус " при тунела " Топли дол ", както и от бранш " Култура ", в това число представителите на театралните изкуства. С протестни табели на транспортните средства стачкуват и работещите в градския превоз на София и други градове. На едночасова предупредителна стачка излязоха и работещите в Агенцията за обществено подкрепяне в цялата страна. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР